Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /customers/c/8/7/hansbekaert.be/httpd.www/fysica/includes/common.inc).

Afspraken

Om in een goede sfeer te kunnen leren en werken, zijn goede afspraken nodig. De afspraken volgen behoort tot het dagelijks werk van de leerling.

 

De speelplaats

Bij het eerste belsignaal komt iedereen naar de rij. Bij het tweede belsignaal staat iedereen in de rij bij het juiste lokaalnummer en gaat de rij naar binnen. Leerlingen die het eerste uur van voor- of namiddag te laat zijn, moeten eerst langs het secretariaat passeren.

Het lokaal

Om ons fysicalokaal goed in orde te houden, maken we de volgende afspraken:

 • Iedereen heeft een vaste plaats in het lokaal
 • Je respecteert het materiaal: als er wat abnormaal is meld je dat bij het begin van de les (vb. als er geschreven is op je tafel)
 • De kranen voor gas en water worden enkel op vraag van de leraar gebruikt
 • De kasten blijven gesloten
 • Er wordt NIET met stoelen gewisseld!

Les

Om de les vlot te kunnen volgen, breng je het volgende altijd mee:

 • Je schoolagenda
 • Je cursus
 • Je werkschrift (atoma-schrift met ruitjes en kantlijnen)
 • Je grafische rekenmachine TI 83/84 Plus
 • Papier met hoofding van de school

Je staat zelf in voor je notities: er wordt verwacht dat je schrift een duidelijke weergave is van wat in de les aan bod komt. Je notities kunnen (samen met je toetsenmap) opgevraagd en beoordeeld worden voor de punten van je dagelijks werk.

De grafische rekenmachine

Het geheugen van de grafische rekenmachine mag bij een toets of examen GEEN formules of andere leerstof bevatten.

Smartschool

Aan het einde van de week worden de lesonderwerpen en opgegeven taken en toetsen door de leerkracht ingevuld in de schoolagenda op Smartschool. De lesvoorbereidingen die opgegeven worden aan het einde van de les worden NIET op Smartschool ingegeven. Alles wat van de leerlingen verwacht wordt, wordt in de klas meegedeeld. Alle afspraken die in de klas gemaakt worden zijn bindend en dienen door de leerlingen genoteerd te worden in de schoolagenda. Smartschool wordt enkel gebruikt als aanvulling hierbij.

Taken en toetsen

Er zijn twee soorten toetsen

 • Een aangekondigde toets: deze heeft meestal betrekking op een groter geheel van de leerstof.
 • Een onaangekondige toets: deze heeft betrekking op de leerstof van de vorige les.

Tijdens een toets kunnen verschillende soorten vragen gesteld worden

 • Vragen met betrekking tot de theorie: deze vragen gaan over de theorie zoals die in de les is behandeld en ook in het handboek is aangebracht.
 • Oefeningen: vragen die analoog zijn aan de oefeningen die in de klas zijn gemaakt.
 • Denkvragen: vragen om je inzicht te testen.

Alle leerstof die aan bod komt in de les, behoort tot de te kennen leerstof. Alle taken en toetsen die beoordeeld worden met een cijfer, tellen mee voor de punten van het dagelijks werk.
Toetsen en taken worden op een officieel blad van de school gemaakt. Onder de hoofding wordt een vijftal centimeter blanco gelaten voor een schriftelijke beoordeling, opmerking of suggestie van de leraar.
Alle taken en toetsen worden bewaard in een bestekmap. Vooraan de bestekmap zit een overzichtsblad met de inhoud van de map. Dit overzichtsblad vind je bij de downloads op deze site.

Alle taken en toetsen worden verbeterd en gehandtekend door de ouders. Deze map kan tijdens het schooljaar ter controle opgevraagd worden.

Houding

Indien leerlingen niet in orde zijn met het meebrengen van een cursus, het maken van een voorbereiding, het afgeven van taken, het bewaren en verbeteren van taken en toetsen... wordt dit genoteerd en wordt dit via de punten van het dagelijks werk op het rapport. Indien dit herhaaldelijk gebeurt, wordt dit aan de ouders meegedeeld via de schoolagenda. Dergelijke nota's worden ondertekend voorgelegd aan de leraar bij het begin van de volgende les.

Leerlingen die storend gedrag vertonen in de les, krijgen hierover ook een nota in hun schoolagenda.